سوالات متداول

شما می توانید تمامی سوالات خود را از طریق ایدی اینستاگرام زیر با ما در میان بگذارید

  • طول درمان ارتودنسی

    طول درمان بسته به نوع و شدت ناهنجاری دندانی فکی، سن مراجعه بیمار، همکاری بیمار، شرایط بیولوژیک، در آوردن یا درنیاوردن دندانها و غیره متفاوت می باشد ولیکن به طور میانگین طول درمان ارتودنسی ثابت در حدود 2 سال می باشد و ممکن است در بعضی موارد درمان تا چند سال به طول بیانجامد و به طور متوسط بیماران هر 4 تا 6 هفته یکبار معاینه می شوند. ارتودنسی متحرک به طور معمول یک سال به طول می انجامد.

  • آیا ارتودنسی به درمان دندان قروچه کمک می کند؟

    اصولا" ماهیت دندان قروچه هنوز کاملا" روشن نیست. با این وچود استرس و تماس های نامناسب دندانی با عنوان عوامل تأثیرگذار شناخته شده اند. از اینرو به نظر می رسد درمان ارتودنسی با بهم زدن موقعیت پیشین تماس های دندانی، مسیرهای عصبی ایجاد دندان قروچه را مختل کرده و دست کم طی درمان با کاهش محسوسی در شدت دندان قروچه همراه باشد ولی این امکان وجود دارد که بعد از اتمام درمان بازگشت دندان قروچه را شاهد باشیم. به طور کلی صرفا برای درمان دندان قروچه، درمان ارتودنسی پیشنهاد نمی شود.

  • آیا می توانم بدون جراحی فک تنها با ارتودنسی مشکل دندانی فکی خود را حل کنم؟

    در مواقعی که فرد بالغ گردیده است و شدت ناهنجاری فکی شدید می باشد، ارتودنتیست ممکن است مجبور باشد ناهنجاری دندانی - فکی را با کمک یک جراح فک و صورت برطرف کند. به این صورت که پس از یک دوره حدودا" 12 تا 18 ماهه درمان ارتودنسی، بیمار در حالیکه دستگاههای ارتودنسی ثابت را به همراه دارد، تحت عمل جراحی فک قرار می گیرد و پس از دوره نقاهت مجددا" چند ماه دیگر درمان ارتودنسی وی برای رسیدن به نتیجه نهایی ادامه می یابد. با این وجود در مواردی که میزان مشکل فکی شدید نباشد در مواردی می توان تنها با ارتودنسی ضمن ردیف کردن دندانها تظاهر مشکل فکی را نیز کاهش داد. به این درمان کاموفلاج می گویند و تشخیص امکان انجام آن با متخصص ارتودنسی می باشد.

  • آیا می توان فقط دندانهای یک فک را مورد درمان ارتودنسی قرار داد؟

    به شرایط شما بستگی دارد. ارتودنسی تنها مرتب کردن دندانهای کج و نامرتب را دنبال نمی کند. مسائلی مانند طریقه جفت شدن دندانهای بالا و پایین بر روی هم، انحراف از خط وسط صورت، اصلاح روابط فکی و اسکلتی نیز در درمان ارتودنسی مد نظر قرار می گیرند. و مهم تر از آن هر فک به طور مستقل عمل نمی کند و با کمک دیگری عمل جویدن انجام می شود در نتیجه انجام ارتودنسی بر یک فک بدون توجه بر دیگری می تواند اختلال ایجاد کند.بنابر این هر چند ممکن است دندانهای یک فک شما مرتب باشند، ولی به دلیل اصلاح مشکلات دیگر بایستی در بعضی موارد بر روی دندانهای هر دو فک براکت قرار داده شود. این در حالی است که برخی بیماران به مطب متخصص ارتودنسی مراجعه نموده و عنوان می کنند که تنها مایل به مرتب کردن یک یا دو دندان کج خود با ارتودنسی هستند!

  • آیا می توانیم پس از شروع درمان ارتودنسی به ورزش ادامه دهیم ؟

    بله. با این حال بهتر است حتی الامکان از ورزش های توأم با ضربه بویژه ورزشهای رزمی که امکان وارد آمدن ضربات سنگین روی صورت وجود دارد، اجتناب گردد.

  • پس از شروع درمان بایستی هر چند مدت بایستی به مطب مراجعه کنم؟

    جلسات درمانی بر اساس شرایط بیمار و طرح درمان وی برنامه ریزی می شود . تقریبا" اغلب افرادی که تحت درمان ارتودنسی ثابت قرار می گیرند، بایستی هر ۵-۴ هفته برای ادامه روند درمان خود به مطب مراجعه کنند. گاهی نیز فواصل بین جلسات کمتر یا بیشتر خواهد بود

  • چرا جدا نشدن براکت از دندان اهمیت بالایی دارد؟

    نیروی سیم از طریق براکت ها به دندان ها وارد می گردد. جدا نشدن چسب براکت (شکستن اتصال بین براکت و دندان) سبب خارج شدن آن دندان از مسیر درمان و در نتیجه طولانی تر شدن زمان درمان حتی تا سه ماه می گردد.

  • چه سنی‌ برای شروع درمان ارتودنسی مناسب است؟

    درمان ارتودنسی در هر سنی‌ قابل انجام است. بسیاری از مشکلات ارتودنسی به شرطی که در سنین پایینتر و قبل از خاتمه رشد فکین، تشخیص داده شوند؛ با سهولت بیشتری درمان خواهند شد. درمان زود هنگام، میتواند بیمار را از انجام جراحی یا مشکلات پیچیده‌تر بر‌ حذر دارد. انجمن ارتودنتیست‌های آمریکا توصیه می‌کند که اولین ویزیت کودک با ارتودنتیست در سنّ ۷ سالگی صورت بگیرد و چنانچه مشکل ارتودنسی خاصی‌ توسط دندانپزشک کودک در سنّ زیر ۷ سالگی تشخیص داده شد، به جاست که حتما به ارتودنتیست مراجعه شود.به طور کلی برای فرزندان خود ، جهت ویزیت ارتودنسی ، در سنین 7 سال و 10 سال و 12 سال به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید.